torstai 6. toukokuuta 2021

Pohdintoja menneestä ja tulevasta

Nyt on reilu vuosi kuljettu erilaista arkea ja edelleen koronaviruksen tuomat rajoitukset jatkuu, vaikka pikku hiljaa helpotuksia on myös luvassa. Tämä rankka vuosi on Turun Hopessa näkynyt lisääntyvänä avuntarpeena. Vähävaraisten lapsiperheiden ahdinko on ollut jo ennen koronaa suuri ja viimeisen reilun vuoden aikana ahdinko on vain lisääntynyt. Asiakasperheiden määrä on jo tässä kohdassa vuotta huima ja apua tarvitsevia täysin uusia perheitä tulee listoillemme viikkotasolla useita. Puhumattakaan niistä perheistä, jotka ovat jo aikaisempinakin vuosina apuamme tarvinneet. 

Aikaisempiin vuosiin verrattuna on myös ollut huomattavissa, että vaatteiden ja muiden perustarpeiden lisäksi perheillä on enenevissä määrin tarvetta myös ruoka-avulle. Mennyt koronavuosi on tähän suurimmaksi osaksi syyllinen, sillä lasten etäkoulujen ja vanhempien lomautuksien/työttömyyden myötävaikutuksesta perheiden ruokakulut ovat kasvaneet. Paljon kauttamme pyydetään ruoka-apua ja mahdollisuuksien mukaan pyrimme tässä helpotusta antamaan esim. ruokakaupan lahjakortin voimin.

Tuleva kesä myös huolestuttaa montaa asiakasperhettämme, sillä kesällä lapset ovat pitkillä kesälomilla koulusta ja tämä taas aiheuttaa uudestaan lisääntyvää painetta mm. ruokakulujen muodossa. Perheissä huolta tuo myös kesän tekemiset ja menemiset. Vähävaraisissa perheissä esimerkiksi koko perheen retki jäätelökioskille voi olla mahdottomuus. Tällä hetkellä meillä Turun Hopessa onkin mietinnässä, että mitä pientä piristystä kesään pystyisimme koronavuoden jälkeen asiakasperheiden lapsille antamaan. Onko sinulla ideoita tai ehdotusta yhteistyöksi kesän piristykseksi? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti