tiistai 3. huhtikuuta 2018

Hope tiedottaa: Polkupyöräkeräys käynnistyy tiistaina 3.4.

Vapaaehtoisvoimin toimiva Hope ry kerää polkupyöriä ja pyöräilykypäriä Turun alueen vähävaraisille lapsiperheille. Jos omissa nurkissa on tarpeettomaksi käynyt ja käyttökelpoinen tyttöjen tai poikien pyörä, voi sen lahjoittaa eteenpäin Hopen kautta. Keräys alkaa tänään 3.4. ja lahjoituksia voi toimittaa 26.4. asti.

Keräykseen toivotaan erityisesti polkupyöriä, jotka käyvät koululaisille tai nuorille. Niille on suurin tarve. Toki otamme vastaan myös alle kouluikäisten polkupyöriä.

Isommilla lapsilla ja yläkouluikäisillä pyörän tarve ja merkitys on erityisen suuri. Se on vähävaraisissa perheissä usein liian kallis hankinta. Pyöräilemällä pääsee myös kouluun, kavereiden luokse tai harrastuksiin ilman, että tarvitsee ostaa linja-autokorttia.

Polkupyöräkeräys alkaa tänään 3. huhtikuuta ja päättyy 26. huhtikuuta. Pyöriä ja kypäriä voi toimittaa maanantaista torstaihin klo 10–14 Hopen tiloihin. Lisäksi maanantaina 16.4. lahjoituksia voi tuoda myös klo 17–19 välisenä aikana. Hopen toimitilat sijaitsevat osoitteessa Voimakatu 5, Itäharju, Turku.

Mikäli omaa pyörää ei pääse tuomaan kyseisinä aikoina, voi toisen ajan sopimiseksi olla Hopeen yhteydessä sähköpostilla osoitteeseen turku@hopeyhdistys.fi.

Valitsemme saajat asiakasperheidemme joukosta. Pyrimme jakamaan pyöriä ensisijaisesti niille, jotka eivät aikaisemmin ole saaneet pyörälahjoitusta. Lisäksi otamme huomioon perheet, joissa pyörän tarve on suuri esimerkiksi pitkän koulumatkan vuoksi.

Lahjoitettavan polkupyörän pitää olla ehjä


Me emme voi korjata rikkinäisiä tai ruosteisia pyöriä, joten emme voi lahjoittaa niitä eteenpäin. Pyörän tulisi olla valmiiksi käyttökunnossa, jotta sen pystyy polkemaan Hopen toimitiloista uuteen kotiin.

Turun Hopen asiakasperheiden määrä on lisääntynyt tasaisesti jo usean vuoden ajan. Viime vuonna perheitä oli yhteensä noin 450 ja lapsia yli 1 000. Kevään 2018 aikana Hopen asiakkaaksi on kirjautunut jo noin 250 uutta perhettä, joissa on yhteensä noin 550 lasta.

Polkupyöräkeräys järjestetään nyt kolmannen kerran. Viime vuonna saimme kerättyä 40 polkupyörää jaettavaksi vähävaraisille perheille. Autettavien perheiden määrä on suurempi kuin koskaan, joten polkupyöriä kaivataan nyt huomattavasti enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti