keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Joulukalenteri tuo iloa joulunodotukseen, joululahja kruunaa aattoillan!



Joulunodotus on ihmeellistä aikaa jokaiselle lapselle. Luukku kerrallaan aattoilta lähestyy ja jännitys tiivistyy - mitä kivaa paketista paljastuukaan? Joulumieli ei vaadi pakettivuorta, mutta jokainen lapsi on lahjan arvoinen. Joulu on välittämisen ja yhdessäolon aikaa ja lahjan antaminen vie usein voiton lahjan saamisen ilolta.



Hope - Yhdessä ja yhteisesti ry valmistautuu taas vuoden kiireisimpään aikaan keräämällä joulukalentereita (marraskuun ajan) ja joululahjoja (18.11.–14.12.2015). Turun paikallistoiminnan tavoitteena on antaa jokaiselle asiakasperheen lapselle yksi lahja. Viime vuonna joululahjan sai 325 lasta, mutta tänä vuonna lahjatarve on vieläkin suurempi, sillä asiakasperheissämme on nyt lähes 550 lasta. Urakkamme on valtava, mutta niin on auttamisenhalummekin. Tehtävä ei kuitenkaan onnistu ilman ripausta joulun taikaa, tarvitaan suuri määrä teitä hyväsydämisiä lahjoittajia, jotka haluatte tuoda jouluiloa täysin tuntemattomille pienille ihmisille. Voisitko sinä osallistua itse ja haastaa muutkin mukaan vaikka järjestämällä lahjakeräyksen ystäväpiirissäsi tai työpaikallasi?


Mitä pakettiin sitten voisi laittaa? Lahjoja kaivataan kaikenikäisille lapsille ja nuorille. Pienten lasten toivelahjoja ovat esimerkiksi Duplot, Legot ja lautapelit ja nuorille voi ostaa vaikka elokuvalippuja. Tavallisina lahjoituksina otamme vastaan käytettyä tavaraa, mutta joululahjojen tulee olla käyttämättömiä ja mielellään paketoituja. Lahjan päälle kirjoitetaan lahjan saajan ikä ja sukupuoli.


Kalentereita ja lahjoja voi toimittaa keskiviikkoisin ja torstaisin (klo 10–14) sekä parillisten viikkojen maanantaisin (klo 17–19) osoitteeseen Voimakatu 5, Itäharju Turku. Jos lahjan ostaminen ja perille toimittaminen tuntuu hankalalta, keräykseen voi osallistua myös tekemällä lahjoituksen Hope Yhdessä ja Yhteisesti ry:n tilille, FI19 5630 0020 3003 12, viestiksi: ”Turku joulu”, (keräyslupanumero POL-2014-2071). Varat ohjataan Turun alueen vähävaraisten perheiden joulunvieton tukemiseen.


Ilmat ovat viilenneet ja talvi tekee tuloaan, joten lämpimille vaatteille on valtava tarve. Olemme valtavan kiitollisia lahjoituksista, joita on jo tullut mukavasti, mutta lisää tarvitaan, koska hyllyt tyhjenevät kovin nopeasti. Erityisesti kaipaamme talvivaatteita ja -jalkineita, lämpimiä sisävaatteita sekä talviurheiluvälineitä. Lisäksi joulujuhliin kaivataan juhlavaatteita, oikeastaan kaikenikäisille ja -kokoisille lapsille ja nuorille. Lahjoituksia otetaan vastaan yllä mainittuna viikonpäivinä ja kellonaikoina.


Lopuksi osoitan vielä suuret kiitokset kaikille yhteistyökumppaneillemme. Skanssissa järjestettiin 1.11.2015 Pop up -kirppis ja vaatteidenvaihtopäivät, joista ylijääneitä vaatteita lahjoitettiin Hopelle, kiitos kaikille lahjoittajille ja erityisesti Sofia Pahtelalle lahjoituksen organisoinnista. Kiitokset jälleen Ravintola Julinialle ja Viestintätoimisto Telegraafille, jotka pitkäjänteisesti tekevät työtä Hopen toiminnan mahdollistamiseksi. Kiitokset Stockmannille, joka osallistuu Hopen joululahjakeräykseen kampanjallaan. Lisäksi TPS on mukana tukemassa Hopen toimintaa järjestämällä sunnuntain 22.11.2015 Lukko-ottelussa Teddy Bear Toss -hyväntekeväisyystempauksen, jossa TPS:n ensimmäisen maalin jälkeen yleisö voi heittää jäälle pehmoleluja, jotka lahjoitetaan joulunodotuksen iloksi Hopen asiakasperheiden lapsille. 

Ja viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä, valtavat kiitokset Hope Turun vapaaehtoistiimin jäsenille, jotka muun muassa vastaavat kyselyihin, päivystävät toimitiloissa, tekevät paperitöitä, lajittelevat lahjoituksia, siivoavat ja osallistuvat erilaisiin tapahtumiin. Ilman tätä joukkoa ei olisi Turun paikallistoimintaa ja mukaan porukkaan mahtuu vielä muitakin! 

Ihanaa joulunodotusta ja pidetään huolta toisistamme <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti