perjantai 22. joulukuuta 2017

Kalentereita ja joululahjoja lapsille yli odotusten


Tiedote 22.12.2017

Turun Hope ry keräsi kalentereita ja joululahjoja lapsille yli odotusten
”Annettujen lahjojen määrä yli tuplaantui viime vuodesta”

Vapaaehtoisvoimin toimivan Hope ry:n joulukalenteri- ja joululahjakeräykset vähävaraisten perheiden lapsille ja nuorille on saatu päätökseen. Turussa lahjoja ja kalentereita saatiin jaettavaksi ennätysmäärä.

– Joulukalenterikeräyksemme on kasvanut vuosi vuodelta. Tänä vuonna saimme ennätyksellisesti yli 2 000 joulukalenteria, joten pystyimme lahjoittamaan kalentereita myös muiden järjestöjen keräyksiin, Turun yhdistyksen tiiminvetäjä Arja Heinonen kertoo.

Marras–joulukuussa toteutetun joululahjakeräyksen avulla saadaan toimitettua lahjat jouluksi yli tuhannelle Turun Hopen asiakasperheen lapselle ja nuorelle. Loput lahjat jaetaan ympäri vuoden syntymäpäivälahjoina.

– Joululahjakeräyksemme Turun Hansatorilla onnistui yli odotusten. Ja oli todella mukava huomata, miten tieto lahjakeräyksestä oli tavoittanut turkulaiset.  Myös useat ohikulkevat ihmiset innostuivat lahjoittamaan joululahjoja lapsille. Olemme todella kiitollisia ihmisten auttamishalusta, Heinonen korostaa.

Myös yritykset ovat antaneet tänä vuonna entistä enemmän joulukortteihin ja -lahjoihin varattuja summia Hope ry:n toimintaan. Niiden avulla järjestetään erilaisia retkiä ja tuetaan lasten harrastustoimintaa ympäri vuoden.

– Pienillä teoilla, kuten harrastusmahdollisuuksien lisäämisellä, voidaan vaikuttaa lasten ja nuorten yhdenvertaisuuden kokemukseen, Heinonen muistuttaa.

Asiakkaana jo noin 1 000 lasta

Turun Hopen asiakasperheiden määrä on jatkanut kasvuaan tänäkin vuonna. Marraskuuhun mennessä asiakkaaksi on kirjautunut jo noin 430 perhettä, joissa on yhteensä yli 1 000 lasta. 

– Syksyn aikana meille on tullut asiakkaiksi noin 12 uutta perhettä per viikko. Teemme yhdessä vapaaehtoistyöntekijöidemme kanssa parhaamme, että mahdollisimman moni perhe saisi apua tilanteeseensa. Joulunaika lisää ihmisten auttamishalua, mutta tukea tarvitaan ympäri vuoden, Heinonen sanoo.

Hope - Yhteisesti ja Yhdessä ry aloitti toimintansa Turussa vuonna 2012. Toiminta ulottuu myös ympäryskuntiin, kuten Paimioon, Sauvoon, Naantaliin, Ruskoon, Lietoon ja Somerolle. Asiakkaat tulevat sosiaali- ja perhetyön sekä diakoniatyön kautta, osa ottaa yhteyttä itse.

Turun Hope kaipaa kipeästi lisää toimitilaa

Hopen toimitilat Turussa Voimakadulla ovat käyneet ahtaiksi, kun sekä asiakasperheiden että lahjoitusten määrä on lisääntynyt. Yhdistyksen toiveena on löytää mahdollisimman pian uudet, noin 400 neliön tilat. 

– Tilanpuutteen vuoksi voimme vastaanottaa ainoastaan tuotteita, joista on kulloinkin pulaa. Ilmoitamme säännöllisesti Facebook-sivullamme, mitä tuotteita erityisesti kaivataan. Tällä hetkellä tarvitsemme lasten ja nuorten talvivaatteita, sadeasuja, kumisaappaita, talvikenkiä ja äitiysvaatteita. Lahjoitusten tulee olla puhtaita, ehjiä ja ajanmukaisia. Lahjoituksia voimme ottaa vastaan taas tammikuussa, kun joululahjat on saatu eteenpäin asiakasperheisiin, Arja Heinonen muistuttaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti