maanantai 20. toukokuuta 2019

Toivon päivä 4.6.2019 - täynnä toiveita ja unelmia


                                                                                                             Tiedote 20.5.2019


”Kesä korostaa lasten ja nuorten eriarvoisuutta”
Turun Hope kerää lahjoituksia vähävaraisten nuorten unelmien toteuttamiseksi

Vapaaehtoisvoimin toimiva Hope ry haluaa toteuttaa vähävaraisten nuorten unelmia Toivon päivänä 4. kesäkuuta. Turun Hope kokoaa nuorten toiveet ja kerää lahjoituksia niiden toteuttamiseksi. Kampanja käynnistyy huomenna 21. toukokuuta ja päättyy 4. kesäkuuta.
– Lapsille ja nuorille unelmat ovat tärkeä osa arkea. Osa toivoo uusia lenkkareita tai tietokonepeliä ja osa haluaisi huvipuistoon tai ravintolaan ystävän kanssa, Turun Hopen tiiminvetäjä Arja Heinonen kuvailee.
– Kampanjan kohderyhmänä ovat asiakasperheidemme 12–17-vuotiaat tytöt ja pojat. Kesäloman kynnyksellä perheiden eriarvoisuus korostuu, kun osalla on mahdollisuus huvipuistoretkeen tai ulkomaanmatkaan ja toisilla ei. Kesälomalla lapset ja nuoret ovat erityisen onnellisia uusista harrastusmahdollisuuksista sekä vapaa-ajan elämyksistä, Arja Heinonen kertoo.
Toiveiden mukaiset lahjoitukset jaetaan Turun Hopen asiakasperheille Toivon päivänä 4. kesäkuuta.
– Vähävaraisissa perheissä lasten ja nuorten toiveita on usein mahdoton toteuttaa. Siksi lahjoituksilla on asiakasperheillemme todella suuri merkitys, Arja Heinonen muistuttaa.
Lasten ja nuorten toiveet löytyvät Facebook-sivulta
Kampanja käynnistyy huomenna 21. toukokuuta ja päättyy 4. kesäkuuta. Nuorten toiveisiin voi tutustua Turun Hopen Facebook-sivulla koko kampanjan ajan. Lisäksi toiveita voi tiedustella puhelimitse numerosta 045 130 3274 Hopen aukioloaikoina tai sähköpostitse osoitteesta turku@hopeyhdistys.fi.
– Halukkaat lahjoittajat voivat valita toiveiden joukosta itselle mieluisan tavan auttaa. Kampanjaan voi osallistua joko raha- tai tavaralahjoituksella. Isompiin haaveisiin keräämme rahat yhteen useilta lahjoittajilta, joten jokainen voi osallistua haluamallaan summalla. Pyydämme ottamaan yhteyttä meihin sähköpostilla tai puhelimitse, kun sopiva lahjoituskohde on löytynyt, Arja Heinonen sanoo.
Turun Hope on avoinna maanantaista torstaihin klo 10–14 sekä parillisten viikkojen maanantait klo 17–19. Toimitilat sijaitsevat osoitteessa Voimakatu 5, Itäharju, Turku.
Apua tarvitsevien perheiden määrä rajussa kasvussa
Turun Hopen asiakasperheiden määrä on lisääntynyt tasaisesti jo usean vuoden ajan. Viime vuonna perheitä oli yhteensä noin 500 ja lapsia ja nuoria noin 1 200. Kevään 2019 aikana Hopen asiakkaaksi on kirjautunut jo noin 300 uutta perhettä, joissa on yhteensä noin 740 lasta ja nuorta.

Hopen paikallinen toiminta pyörii noin 20 aktiivisen vapaaehtoisen voimin. Tarpeen tullen mukana on myös muita auttajia.

– Teemme yhdessä vapaaehtoistyöntekijöidemme kanssa parhaamme, että mahdollisimman moni perhe saisi apua tilanteeseensa, Arja Heinonen kertoo.

Hope - Yhteisesti ja Yhdessä ry on äitien perustama vapaaehtoistyöhön perustuva yhdistys. Yhdistys auttaa Suomen vähävaraisia ja kriisin kohdanneita lapsiperheitä mm. jakamalla lahjoituksina saatuja vaatteita, tavaroita ja harrastusvälineitä sekä tukee lasten harrastamista ja tarjoaa vapaa-ajan elämyksiä. Toiminta ohjautuu 14 paikallistoimijan välityksellä ympäri Suomea. www.fb.com/HopeTurku, www.hopeyhdistys.fi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti